Läxhjälp, rutavdrag eller den meningsfulla sanningen!

 
När jag har lite mer tid, ska jag dela med mig av mina tankar kring läxhjälp och rutavdrag, mina tankar om tro och vetenskap, mina tankar om "sanningen" och "meningen", men just nu sitter jag och väntar på min chef, för vi ska ha ett typ 5 timmar långt samtal om att jag har gått och bestämt mig för att sluta, för jag har fattat beslut utifrån sanningar och tagit tag i meningen, vilket inte blivit helt bra...hmmm...då vi alla har olika sanningar och därmed olika upplevelser av meningsfullhet!

Ameeeh!

Skrev på min facebook:

"På havets botten finns en skatt och vid regnbågens slut en kruka med guld och jag är en sjöjungfru med vingar"

Det vill säga jag har ingen tro att falla tillbaka på! Det finns ingen lycka bortom bergen, i en annan morgondag eller sen! Och jag, jag är bara en vanlig dödlig, umbärlig, vars lycka finns då och då och kan hända ibland, helt enkelt inuti mig!

Flexibel...vad faan menar du med det?

Jag ta mig tusan somnar i spagat och vaknar i splitt!

Hmmm... med åren blivit så häpnadsväckande orädd för omvälvande förändringar...att det liksom är 'det' som blir skrämmande...

Du kan kalla det dumdristighet
Du kan kalla det tanklöshet
Du kan kalla det rastlöshet
Du kan kalla mig rotlös, men du kan ha fel...
För jag kanske faktiskt är modig och du bara feg!

Du törst inte ens ta en genväg, utan att tro att den gör dig sen. Vad faan menar du med att du förväntar dig flexibilitet?
Du gör en kovändning utan att vända dig om. Jag gör en helomvändning, utan att hamna på den plats varifrån jag kom.

Är så trött på gnället och skället, oviljan att våga, oviljan att se.
Det värsta är när du anklagar mig för att ta, när jag bara vill ge.Tanke utan handling gör ingen verkan...

...och jag är trött på att vänta på förändringens vindar. Jag andas in och blåser ut! Jag tar mod till mig och gör det nu! Om jag andas mot rutan kan jag se, det som känns, men inte syns...nu finns även det!                                                                            
 
 

Välkommen till mitt spretiga sammanhang <3

"Tanke utan handling har ingen verkan"...och jag tänker ju så ofta att jag ska skriva, meeen tanken sätter knappast orden på pappret!

 

Tänker ju också så ofta att det ska finnas en mottagare på andra sidan av mina texter och därmed tankar, andra tankar alltså, än den att jag ska, vill skriva, så även om jag skulle sätta orden på "papper", vilket jag ju emellanåt, allt som oftast faktiskt gör, som en periodare, så når de ju aldrig någon mottagare, om texten så att säga aldrig lämnar mitt bord.

 

Om jag sedan mot förmodan publicerar, skickar in eller lämnar över ett och annat skrivet ord, vilket ju händer och har hänt i all sköns spretiga medier och sammanhangen, tja då lär ju aldrig mottagaren vara en och samma och då tappar alltihop liksom sitt värde.

 

Lite här och lite där till vem som helst skapar inget sammanhang.

 

Du är välkommen hit för att få ta del av mitt spretiga sammanhang! Det handlar om det som händer inombords, utifrån vad som händer utanför. En del är allt som väcks varje morgon när jag läser lokalblaskans insändarsida. Det kommer du få ta del av här, vad som händer och väcks i mig i arla morgonstund, mer än kroppen. Lägg till det en hel del andra tankar och reflektioner kring det som jag är med om under mina dagar då jag vandrar på jorden.

 

Varmt välkommen!

Kram Karin


RSS 2.0